Med allt på en surfplatta

Det svåra för Vy Buss har inte varit att ge 7000 bussförare en egen surfplatta, utan att få på plats allt från digitalisering, appar och processförbättringar i bakgrunden. Det är allt detta som skapar resultaten i organisationen.

Digitaliseringen av Vy Buss

Företaget är mitt i ett projekt som kommer att utrusta alla företagets cirka 7000 bussförare med surfplattor. Detta förbättrar arbetsflödet, ger dem direkt tillgång till fler interna system och möjliggör ökad digitaliserad kommunikation i företaget.

X

En bussresa in i framtiden

Läs mer om hur Vy Buss realiserade sitt surfplattprojekt. I filmen får du en inblick i de appar och utrustning Vy Buss har valt, liksom fördelarna med dessa.

Titta på filmen

Utmaningen

Redan 2014 började organisationen känna ett mycket stort behov av att skapa en gemensam, digital plattform. Bussektorn har förändrats mycket och det finns nu många olika system som en bussförare behöver tillgång till. Vy Buss har haft ett intranät under lång tid, men det har inte varit så enkelt för förarna att följa informationsdelningen där. Det fanns några skärmar framför pausrum på stationer, och de som hade en smartphone kunde logga in om de ville. Förarna behövde dock en lite mer personlig plattform som både kunde ge dem tillgång till företagets system och möjlighet till enklare, mer öppen kommunikation med resten av organisationen. Dessutom har företaget tidigare haft en förarhandbok i pappersformat som de insåg att de var tvungna att göra tillgänglig digitalt på något sätt.

Vill du veta mer om hur Vy Buss genomförde sitt mobilitetsprojekt?

Lösningen

Lösningen blev att utrusta förarna med egna Samsung-surfplattor som de kunde använda både före och efter arbetsdagen. På surfplattan har förarna olika applikationer som underlättar att rapportera fel och avvikelser på fordonet, och den inrapporterade information skickas direkt till serviceverkstaden. Dessutom har förarna e-post, tidtabeller, e-learning-verktyg och en app som kommunicerar med bussen och registrerar hur föraren kör.

Techsteps uppdrag som partner har varit att leverera en komplett lösning som inkluderar Enterprise Mobility Management från VMware (EMM), rådgivning för implementation, konfiguration och inställning av arbetsprocesser mellan systemen bakom surfplattorna och applikationerna. I tillägg till detta har Techstep tillhandahållit all nödvändig hårdvara, effektiva servicelösningar och ett system för restvärdeshantering, säker radering och grön hantering av förbrukad utrustning.

 

Allt detta till ett fast pris per användare och månad, vilket ger en förutsägbar kostnad för Vy Buss.

 

 

Läs hela historien

Resultatet

  • Förarna har fått ett ordentligt arbetsverktyg som det finns många fördelar med
  • Administrativ personal kan spendera sin tid på något annat än att dela ut papper
  • Förare hittar allt på ett ställe och det är lätt att hitta
  • Förare kan enkelt ta en bild och skicka in den
  • Det blir färre telefonsamtal till driftcentralen och den lokala ledningen
  • Surfplattan är ett fantastiskt arbetsverktyg, detta är utan tvekan framtiden.
X

Bjørkelangen Blues

Många reser med buss varje dag. Titta på filmen som visar hur Vy Buss har förbättrat kundupplevelsen med hjälp av mobil teknik

 

 

 

Enterprise Mobility Management

EMM är en nyckelkomponent för att kunna rulla ut, hantera, säkra och ta tillbaka mobil utrustning. All uppdatering och kontroll sker på distans, vilket eliminerar behovet av att ha  IT-avdelningen fysiskt på plats.

Läs mer

Samsung

Vy Buss har gjort många bra val. Samsung-surfplattor ger mycket mobil teknik för pengarna och är robusta för att klara daglig användning. Med Samsungs fokus på säkerhet uppdateras surfplattor kontinuerligt med nödvändiga säkerhetsuppdateringar. Samsung KNOX gör uppstart och utrullning blir effektiv och enkel. Samsungs lösning fungerar bra med Enterprise Mobility Management-plattformen WorkspaceONE från VMware.

Läs mer om Samsung

Vill du veta mer?
Kontakt oss i dag!

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar din verksamhet bäst.