Managed Mobility Services

Asset Management | Platform Management | Advisory Services

Från strategi och ambition till lösning och implementering

Nu när smartphones helt har ersatt de "gamla stationära” jobbtelefonerna och de flesta i näringslivet anser att surfplattor är en vedertagen teknik, undersöker allt fler företag hur effektiva de mobila enheterna är. Men att hantera hundratals eller tusentals mobila enheter är mycket krävande. Gartner kallar detta viktiga tjänsteområde Managed Mobility Services, MMS, och Techstep är en av Nordens ledande aktörer inom området.

Rådgivning för dina behov

Många företag har bra, tydliga idéer och strategier för hur digitala processer och mobila verktyg ska förändra verksamheten framöver. Andra har ambitioner för vart de är på väg, men saknar överblick över de verktyg och lösningar som kan föra dem dit.

Techsteps konsulter är övertygade om att de alltid kan hjälpa alla, men inte alltid med samma lösningar. Vi har därför utvecklat metoder för att kartlägga kundens digitala mognad så att vi vet var och hur vi på bästa sätt kan hjälpa till.

Oavsett om företaget precis har börjat utrusta sina anställda med smartphones eller om ni redan har gjort mobila enheter till ett viktigt arbetsverktyg, så har vi den expertis och erfarenhet som krävs för att företaget ska kunna förverkliga sina strategier, ambitioner och mål för digitalisering. Detta gäller oavsett om ni ska bygga en borrplattform, skapa en enklare vardag för 7 000 bussförare eller göra något som världen inte har sett tidigare.

 

Techstep - MMS - Samsung

En lösning som styr allt

Det är en sak att leverera ut mobila enheter till de anställda, något helt annat att distribuera inställningar, specifika appar och tjänster till de mobila enheterna. Platform Management är en effektiv lösning som ger företaget full kontroll över identitetshantering, möjligheten att säkerställa att åtkomstnivåer för både enskilda användare och grupper uppdateras kontinuerligt, samt verktyg för att säkerställa att alla enheter alltid har rätt version av appar och operativsystem. Det ger en robust datasäkerhet för företaget, solid integritet för de anställda - och alltid ”god sömn” för de ansvariga.

Vid eventet Mobilitetsforum hösten 2020 berättade många av Techsteps kunder och partner om hur vi arbetar tillsammans för att skapa framtidens arbetsliv. Inspelningen från detta seminarium är fortfarande informativt, inspirerande och tillgängligt att titta på.

Ett viktigt budskap är att alla som väljer Techstep som partner för Platform Management är i gott sällskap. Redan i slutet av 2020 hanterade vi cirka 200 000 mobila enheter för mer än 500 företag. Vi har byggt verktyg och tjänster som gör detta säkert, enkelt och effektivt, och i slutet av 2025 kommer Techsteps lösningar att hantera mer än 1 000 000 enheter över hela Norden.

Läs om Techsteps lösningar för Platform Management

Techstep - MMS - Configurering

Konsten att hantera tusentals mobiler

Många företag oroas av att införandet av stora mängder mobila enheter kommer att kräva mer personal för att administrera dem. Techsteps kunskap, rutiner och verktyg hanterar problemet effektivt: Oavsett om verksamheten har 10 eller 10 000 mobila enheter behöver arbetsbelastningen på IT-avdelningen inte påverkas.

Med Techsteps lösningar får de anställda tillgång till en självbetjäningslösning, där de kan hantera service och reparationer, samt en separat kundportal för inköp av mobila enheter som företaget har godkänt för användning, med möjlighet att uppgradera (mot en mellanskillnads-avgift). Lösningarna ger också tillgång till både extra telefoner och swap-service efter behov.

Företaget får full kontroll över mobila utgifter, inklusive enkel finansiering av mobiltelefoner och tillbehör. Allt är uppbyggt i en tjänst med ett fast månadspris, vilket gör hanteringen av mobiltelefoner och tillbehör enkel, pålitlig och prisvärd för företaget via vår kundportal. Utöver allt detta stärker Techstep ditt företags miljöprofil genom säker och professionell hantering av enheter, oavsett om du vill byta enhet eller om enheten är förbrukad och har nått "end of life".

Läs mer om Techsteps lösningar för Asset Management

X

Hör USBL berätta om hur de har blivit effektivare

Usbl är en aktör som har sett möjligheterna tillsammans med Techstep och Samsung. Tidigare betraktades mobiltelefoner som ett privilegium, endast för chefer och personal med speciella behov. När de började se det som ett verktyg i linje med en PC, var det ett enkelt val att ta bort kontorstelefonerna och introducera mobiler, surfplattor och appar. Nya processer gav alla en enklare arbetsdag och företaget enorma kostnadsbesparingar och högre effektivitet. Här har teknik och lösningar från Samsung spelat en nyckelroll. I den här videon berättar Usbls IT-chef James Bell Ocampo om hur företaget gick från stenåldern till atomåldern på 2,5 år.

Hör USBLs berättelse (Norskt tal)
Mobilitetsforum V1-1

The Future of Work - Explored

Tillsammans med företagsledare och experter har vi blickat in i framtiden för att utforska de affärsmöjligheter som mobil digitalisering möjliggör. Vi har även tittat på hur man konkret kommer igång och effektivt skapar resultat.

Lyssna på Kari Bech-Moen, från DNB People, Klas Bendrik från DNV GL, Redningsselskap eller Volvats VD.

Se alla föreläsningar från Mobilitetsforum (Norskt tal)

Ta reda på hur digitalt mogen du är!

De mest framåtblickande företagen använder mobila lösningar för att effektivisera produktion, leveranser och kundupplevelser. Vi har utvecklat ett ramverk för att kartlägga mobil mognad och ge råd om vilket steg som är bäst att ta härnäst.

Vi tror att friheten att välja verktyg, programvara och arbetsplats gör människor mer nöjda - och ditt företag till en mer attraktiv arbetsgivare.

Gör testet

Kontakta oss

Vi hjälper dig att dra nytta av mobil teknik var som helst, när som helst. Låt dina anställda jobba på distans med hjälp av mobila enheter som har hög säkerhet och operativ stabilitet.