Flygbolaget håller sig i luften med Techstep

 

Surfplatta vs 42 kilo pilotväska

Tänk dig att ett flygbolag vill ersätta den 20 kilo tunga pilotmanualen med en surfplatta och sedan "hittar" en app som sparar hundratals miljoner dollar i bränsle. Är det möjligt?

 

Pilotväskan

Det sägs att det farligaste med flygningen är när du kör bilen hem från flygplatsen efteråt. Det beror på att den civila luftfarten är omgiven av en mycket robust ram för säkerhet. Piloterna spelar uppenbarligen en av nyckelrollerna, och deras "script" är den så kallade pilotväskan - packat med tusentals sidor av kartor, manualer, procedurer och dokumentation av flygplanet.

Idag säger många att det är en "no-brainer" att byta väskan mot en surfplatta. Sökbarhet, uppdateringar, rutinmässig dokumentation, vikt och pappersanvändning är fem uppenbara fördelar med att digitalisera. Tänk bara på hur mycket lättare det är för en pilot att söka efter rätt information på en surfplatta istället för att bläddra i tusentals sidor. Detta bidrar inte bara till att öka pilots välstånd, utan även för resenärernas säkerhet.

Graph up

Den lägre vikten innebar att flygplansparken använde 1,2 miljoner liter mindre bränsle

Läs mer om Enterprise Mobility Management

Miljö, säkerhet och besparingar

Och så var det miljöaspekten. När ett amerikanskt flygbolag bytte ut 12 000 ark i pilotväskan med en surfplatta räknade de ut att det resulterade i att 1 900 träd sparades varje år. Den lägre vikten innebar att flygplanen i deras flygplanspark använde 1,2 miljoner liter mindre bränsle och med motsvarande minskat växthusgasutsläpp.

Besparingarna för miljön och flygbolaget behöver inte stanna där. Till exempel kan de använda en väder-app som gör att flygplanet kan ha en mindre buffert med bränsle. Vi vet ett flygbolag som sparar över 100 miljoner per år på just det.

Tillbaka till säkerhet. Övergången till surfplattor kräver en mycket robust kombination av bland annat systemdesign, drift av appar, backup-surfplattor och support. Det värsta som kan hända är att surfplattan blir förstörd, men i de fallen finns det surfplattor som piloten kan hämta vid "gaten" eller ombord. Och den är klar för användning så snart piloten loggar in.

Magi till lågt och fast pris per månad

Tänk dig att även kabinpersonalen har surfplattor med appar som passagerarna tycker om: Information om passagerarnas matförhållanden, vidare resväg, information om eventuella förseningar etc. All information hanteras enligt GDPR-kraven.

På en marknad som kännetecknas av stark konkurrens bidrar digitaliseringen av arbetsdagen till både lägre kostnader, bättre kundupplevelser, högre säkerhet och ökat välbefinnande för anställda. Nu kanske du tänker: En sådan magi kan alla skapa bara man betalar tillräckligt mycket. Men det behövs inga stora investeringar, Techstep kan fixa allt till ett fast pris per användare och månad.

Inte bara flygpersonal som kan uppleva magin med bättre och digital rörlighet. Ska vi prata om hur ditt företag kan öka komfort och flexibilitet - samtidigt som ni sänker kostnaderna och skapar bättre kundupplevelser?

 

Är du nyfiken på hur du kan förändra din verksamhet
med mobila tjänster och lösningar?

Making work mobile

Vill du skapa fördelar med mobila tjänster och lösningar?

Kontakta oss så hjälper vi dig att utveckla din verksamhet med stöd av mobilitet.