Apotek 1 håller dig frisk tillsammans med Techstep

 

iPad och appar 

Tänk dig en app som känner igen och diagnostiserar hudproblem. Vad sägs om en app som kan berätta för kunden hur mycket medicin som är rätt för honom eller henne? Eller en plattform för tv-sändningar om nya mediciner?

Med iPad och appar kommer Apotek 1-anställda närmare kunderna, samtidigt som de blir mer effektiva och relevanta rådgivare.

 

Med iPad får kunden hjälp i hela apoteket

Apotek 1, Norges största apotekskedja, har alltid varit i framkant med att använda ny teknik. Redan för tre år sedan använde 360 ​​apotek surfplattor för att förenkla och förbättra kunddialogen. Det ger mindre avstånd och samtidigt snabbare samt bättre råd till kunden.

Med sig i butiken har anställda en iPad med elva specialiserade applikationer inom medicin och läkemedel. Det ger omedelbar tillgång till exakt kunskap jämfört med om de anställda skulle använda datorn bakom disken.

Det är Techstep som har installerat både surfplattorna och dess applikationer.

icon

Bättre kundhantering med hjälp av surfplatta

Appar för liv...

Bland apparna hittar vi en som beräknar rätt dosering av medicin baserat på kundens kroppsvikt. Apotek 1 har också gjort standardprogram som Google Translate tillgängligt, så de kan enkelt hjälpa människor som talar främmande språk.

Flera av de största apoteken har installerat en app för hudvård som använder mycket iPad-specifika funktioner: Kameran används för att detektera oregelbundenheter i huden och sedan föreslår appen krämer som kommer att hjälpa problemet - om det är fet eller torr hud, utslag eller andra problem.

.. och hälsa.

iPaden är också utformad för att sprida kunskap från Apotek 1 centralt. De gör detta genom att strömma sin egen TV-kanal, vilket ger medarbetarna uppdaterad kunskap om relevanta produktnyheter och annan viktig information. Flera apotek använder även iPaden för att slutföra kurser för sina anställda.

Varje apotek har sin egen Facebook-sida. Detta uppdateras också från iPaden, med Facebook Pages Manager. Under 2018 kommer förmodligen fler nya appar att förenkla och förbättra vardagen för Apotek 1-personalen. 

Ska vi prata om hur smarta appar och mobila enheter kan förbättra dina medarbetares vardag?

Making work mobile

Vill du skapa fördelar med mobila tjänster och lösningar?

Kontakta oss så hjälper vi dig att utveckla din verksamhet med stöd av mobilitet.