Ett mobilt arbetssätt tillåter BBGRUPPEN att växa

I över 10 års tid har BBGRUPPEN använt sig av Techsteps telefonitjänster

I över 10 års tid har lås- och säkerhetsföretaget BBGRUPPEN använt sig av Techsteps telefonitjänster. Under samarbetets gång har BBGRUPPEN växt rejält och kunnat accelerera, bland annat på grund av ett mer effektivt arbetssätt.

– Det händer otroligt mycket i vår verksamhet och kraven att kunna agera mobilt ökar hela tiden. Då känns det tryggt att ha en partner som Techstep vid sin sida, säger Bernt Gustavsson, IT-chef BBGRUPPEN.

Etablerade på 16 platser
i Sverige

Det Karlstadsbaserade företaget BBGRUPPEN grundades i slutet av 50-talet och är idag etablerade på 16 platser runt om i landet, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Företaget säljer i första hand lås- och säkerhetsprodukter till byggentreprenörer, fastighetsägare och fastighetsförvaltare, men identifierar sig också som kunskapsförmedlare i branschen.

Ett professionellt bollplank

 – Techstep är verkligen ett professionellt bollplank i avtalsfrågor och agerar för vårt bästa, men är inte rädda för att sticka ut hakan med rekommendationer. De har verktygen som gör att vi kan utföra vårt jobb och kunna hålla det höga tempo som vi gör, säger Bernt Gustavsson.

Telefoni- och växellösningar

För över 10 år sedan anlitade BBGRUPPEN Techstep för att bland annat få hjälp med telefoni- och växellösningar, något som har gjort att tekniker och säljare under åren har kunnat fokusera mer på sin kärnverksamhet. Bernt Gustavsson, som arbetat på BBGRUPPEN i 14 år, menar att samarbetet har varit viktigt för bolaget på många plan. Partnerskapet har varit en bidragande faktor till deras utveckling och tillåtit dem att arbeta mer effektivt. Bland annat har Techstep arbetat intensivt med BBGRUPPENS operatörsavtal och har som oberoende förmedlare sänkt deras kostnader och anpassat avtalen till just deras verksamhet.

Säkerhet genom digitaliseringsresan

Den digitaliseringsprocess som många organisationer nu går igenom ställer allt högre krav på både tekniska lösningar och IT-säkerhet. Techstep har varit delaktiga i att möjliggöra BBGRUPPENS digitaliseringsresa, bland annat genom att leverera plattformen Enterprise Mobility Management (EMM) som ger en ökad säkerhet runt företagets mobila enheter. Bernt Gustavsson är mycket positiv till fortsatt samarbete med Techstep och ser dem som en professionell partner.

Långt fram i både tanke
och genomförande.

– Förutom att vi alltid kan lita på Techsteps leveranser av lösningar och hårdvara är vi också väldigt nöjda med deras proaktivitet. I Techstep har vi en partner som hela tiden ligger långt fram i både tanke och genomförande. Vi har en bra dialog kring vart vi är på väg i vår affär och hur deras tjänster och kunnande kan stötta oss i det, säger Bernt Gustavsson.

 

Per Tegström är kundansvarig säljare på Techstep och har följt BBGRUPPEN under årens lopp.

– Det är naturligtvis roligt med ett så långt partnerskap, där vi verkligen har fått ta ett helhetsgrepp, vilket är ett bevis på att vi gör rätt. Det har varit spännande att följa BBGRUPPENS resa och vi ser fram emot fler år tillsammans, avslutar Per Tegström.

 

Making work mobile

Vill du skapa fördelar med mobila tjänster och lösningar?

Kontakta oss så hjälper vi dig att utveckla din verksamhet med stöd av mobilitet.