Mobilitetsforum 2020

Online event 22. oktober kl. 09-12

Jobbet definieras idag av något som du gör - inte var du gör det, och mobila arbetsverktyg har blivit en viktig del i arbetsvardagen - oavsett om det är ett hemmakontor eller kanske aldrig på något kontor.

Hero Mobilitetforum 2020
09.00

Framtidens möjligheter - är närmare än du kanske tror

Tillsammans med framgångsrika ledare blickar vi framåt och ser på vilka förväntningar man har på hur arbetslivet kommer att utvecklas i framtiden.

Intervjuer med toppledare från DNB, DNV GL och Volvat Med Senter, undersökningar, insikter och inspiration.

10.00

Vad betyder mobil digitalisering för ditt företag?

Ökad kundnöjdhet och mer produktiva medarbetare. Konkurrenskraft och effektivitet. Vi tittar på effekterna av att anställda kan använda smarta "business apps" på mobiltelefoner och surfplattor i det dagliga arbetet.

Video-case och intervjuer med både Redningsselskapet och Volvat Medisinske Senter.

10.30

Hur kommer jag igång?

För alla projekt finns det tydliga råd för hur man ska bli framgångsrik med lansering och implementering. Här får du konkreta expertråd och insikter från dem som varit tidigt ute med mobila projekt, så att du kan effektivisera dina kommande mobilitets-projekt.

Gartners handlingsplan, expertpanel, video-case och intervjuer med USBL och Sporveien

11.00

Breakout sessions

För att vara så relevanta som möjligt har vi skapat 5 Breakout sessions där du kan välja det som är mest intressant för dig. Välj mellan: Connectivity & Innovation, Security and managed UEM, Lifecycle management and logistics, Mobility Program Management. Läs mer om spåren på fliken Breakout sessions.

11.45

Summering

Keynote med Silvija Seres - Hur rustar vi oss bäst organisatoriskt för att möta framtiden?

Closing statements med Techsteps CEO Jens Haviken och Amund Hamre, nordisk chef för Apple

Välj Breakout Session

För att du ska kunna få ut mesta möjliga av att delta på Mobilitetsforum 2020 har vi valt att  skapa 5 olika Breakout Sessions. På detta sätt kan du välja det mobilitetsspår som är mest relevant för dig i ditt dagliga arbete. Breakout Sessions kommer att hållas mellan 11:00-11: 45, och vi ser till att du hamnar i rätt digitala rum. Självklart får du tillgång till de andra presentationerna efter eventet så att du kan växa dina insikter inom de olika mobila områdena.

Connectivity & Innovation
Högre hastigheter, snabbare respons och fler anpassningsalternativ i nätet gör att många är förväntansfulla över 5G. Till Mobilitetsforum kommer experter som berättar vad vi kan förvänta oss och företag som visar hur de kommer att dra nytta av den nya tekniken. Dessutom kommer vi att ge Norden en demonstration av helt ny teknik som ger oss alla en helt ny syn på användargränssnitt under 2000-talet.

Passar dig som fascineras av hur företaget kan skapa innovationer genom ny teknik.

Boka plats

 

Security and managed UEM.
"Hela världen" har nu under ett halvår arbetat på hemmakontor. Samtidigt kräver allt fler anställda att de ska få utföra sitt arbete oberoende av var de är, med enheter som är anpassade till uppgiften och med samma tillgång till verksamhetssystem som på kontoret. På Mobilitetsforum kommer experter att berätta om vilka krav allt detta ställer på verksamheten. De kommer dela med sig av vad somkrävs för att bli framgångsrik med implementeringen av ett Unified Endpoint Management-system samt vilka säkerhetsåtgärder du bör tänka på när du skyddar ALLA enheterna dina anställda arbetar med - idag och imorgon.

Passar dig som vill veta så mycket som möjligt om säkerhet och användaradministration.

Boka plats

 

Lifecycle management and logistics
Det finns många utmaningar i den mobila livscykeln när smartphones och annan mobil utrustning ska hanteras i verksamheten, hela vägen från inköp till återtag. Säkerhet, integritet och ekonomi måste skyddas på vägen, och allt måste göras effektivt och hållbart. Equinor kommer att berätta om hur de hanterar livscykeln för utrustningen som används av sina nästan 30 000 anställda i över 30 länder, och Techsteps experter kommer att förklara megatrenderna som gör det så kraftfullt att kombinera mjuk- och hårdvara i en och samma leverans.

Passar dig som är ansvarar för att företaget hanterar all sin mobila utrustning så effektivt som möjligt.

Boka plats

 

Mobility Program Management
Få företag har lyckats dra nytta av den fulla potentialen med smartphones och annan mobil teknik - det krävs mycket strategiskt arbete och innovation för att nå dit. Detta spår handlar om möjligheterna som skapas när man kombinera programvara, rutiner och förändringsarbete och ger organisationen ett "nytt lager av intelligens". Vi berör också hur man avgör vilken blandning av säkerhetslösningar, produkter och tjänstealternativ som krävs för att skapa fundamentet som gör detta möjligt.

Lämplig för dig som vill bli inspirerad av vilka möjligheter mobilteknik kan skapa för ditt företag.

Boka plats

High Security
Enligt Gartner räcker det idag inte bara med en UEM-lösning för att skydda interna resurser och data mot allt mer sofistikerade cyberattacker. I tillägg till detta säger Norska National Security Authority att norskt näringsliv i allmänhet har alldeles för svaga rutiner och verktyg. Båda uppmuntrar därför företag att prioritera beredskap mot och rutiner för att hantera sådant brott, men många kämpar idag för att ens veta var de ska börja. I det här spåret kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens kan bidra till att öka säkerheten och stärka beredskapsarbetet, så att företaget får skydd på rätt nivå. Välkommen till framtidens säkerhetslösningar!

Passar dig som är intresserad mobil säkerhet och hur du skyddar dina data mot cyberattacker.

Boka plats

 

Om Mobilitetsforum 2020

Följ med oss när vi utforskar hur det framtida arbetslivet kan se ut. Vad det egentligen innebär att digitalisera en verksamhet, vilka fantastiska affärsmöjligheter som erbjuds och vad som krävs för att komma igång.

På Mobilitetsforum låter vi företagsledare från kända bolag ge sin syn på det framtida arbetslivet, samtidigt som de delar med sig av insikter och erfarenheter kring egna digitala satsningar. Vad uppnådde de för resultat och vilka tips kan de ge för att lyckas med olika typer av mobila projekt?

Det kommer att bjudas på intervjuer, gäster i studion, paneldebatter och många spännande aktiviteter. Förutom huvudsessionen ordnar vi break-out-sessioner där du som deltagare kan välja vilket område du vill fördjupa dig i, oavsett om det är tekniskt eller affärsmässigt.

Vi vill naturligtvis höra vad du som deltagare tycker och tänker, så förbered dig på goda möjligheter till interaktivitet och möjlighet att göra din röst hörd.

Kari Bech Moen

Kari Bech-Moen

Head of People, DNB

Kari Bech-Moen är utbildad till civilekonom på BI Norwegian School of Management och har i tillägg en Master grade från London Business School. Efter att ha arbetat för Telenor i 12 år, flera av dem som chef, flyttade Bech-Moen till London och blev grundaren av FamWeek-appen.

Klas Bendrik DNV GL

Klas Bendrik

Chief Digital transformation Officer, DNV GL

Klas har en magisterexamen i ekonomi från Göteborgs universitet. Han har arbetat i flera branscher med fokus på IT, digitalisering och affärsutveckling samt haft ledande befattningar för ASSA ABOLOY, Volvo Cars och Gartner. Klas arbetar nu som Chief Digital Transformation Officer i DNV GL.

Silvija Seres

Silvija Seres

CEO, LØRN.TECH

Silvija Seres är matematiker och teknik-investerare. Hon har en bakgrund inom algoritm-forskning vid Oxford, utveckling av sökmotorn Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledning inom Fast search and Transfer och tjänsteutveckling på Microsoft. Hon arbetar nu som styrelseledamot i flera stora företag, inklusive Ruter, Det Norske Veritas och Norsk Rikstoto, och som en aktiv investerare i flera teknikföretag.

John Olve Andersen

John Olve Andersen

Direktör innovation, Techstep

Han har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm, brinner för mobilitet och har arbetat som konsult med många stora nationella och internationella kunder. Han är också en känd talare, och vi tror att han är den bästa i Norden inom sitt område.

Samarbetspartner

Vi samarbetar med marknadens största och ledande leverantörer av mobil hård- och mjukvara. Det är tillsammans med våra partner som vi skapar Mobilitetsforum och vi vill rikta ett stort tack till samtliga partner för stort engagemang och kreativt samarbetet.

Apple Samsung BlackBerry
Lookout Jabra MobileIron

 

 

 

 

Jens Haviken
"We help companies transform the capabilities of their workforce through deskless technology"

Videoblogg

Jens Haviken bjuder in till Mobilitetsforum

Framtidens arbetsplats är flexibel och mobil. Arbetet kommer att definieras mer av vad du gör och inte var du gör det. Följ med oss när vi tittar närmare på hur det framtida arbetslivet utformas.

Redningsselskapet

Redningselskapet har en extremt viktigt arbetsuppgift. Med rätt verktyg är jobbet enklare och effektivare. Möt Redningselskapet den 22 oktober och hör hur de arbetar digitalt med sitt informationsflöde.

Mobilitetsforum 2019

2019 samlades vi med kunder och partner och temat var personlig effektivitet och påverkan på företagets lönsamhet och trivsel. Se en snabb tillbakablick från förra årets Mobilitetsforum på Soria Moria i Oslo.

Våra Partner

Vi samarbetar med marknadens största och ledande leverantörer av mobil hård- och mjukvara. Det är tillsammans med våra partner som vi skapar Mobilitetsforum och vi vill rikta ett stort tack till samtliga partner för stort engagemang och kreativt samarbetet.

Anmäl dig idag!

Mellan 11:00-11:45 är det Breakout Session och du väljer själv vilket spår du vill delta på. Självklart får du ta del av alla spår efter eventet. 

 

Connectivity & Innovation

För dig som fascineras av hur företaget kan skapa innovationer genom ny teknik.

Security and managed UEM

För dig som vill veta så mycket som möjligt om säkerhet och användaradministration.

Lifecycle management and logistics

Passar dig som är ansvarar för att företaget hanterar all sin mobila utrustning så effektivt som möjligt.

Mobility Program Management

För dig som vill bli inspirerad av vilka möjligheter mobilteknik kan skapa för ditt företag.

High Security

För dig som är intresserad mobil säkerhet och hur du skyddar dina data mot cyberattacker.