Techstep Sweden ingår partnerskap med Jamf

I april signerade Techstep Sweden AB ett partneravtal med mjukvaruföretaget Jamf. Partneravtalet befäster Techsteps position som en av Nordens främsta leverantör av Apples produkter och tjänster.

– Många organisationer använder Apples produkter idag, men få får ut deras fulla potential. Samarbetet med Jamf gör att vi nu kan leverera hårdvara, konsultation och säkrare lösningar för ett mobilt arbetsliv, säger Bartek Regerqvist, VD Techstep Sweden AB.

 

Tidigare i vår annonserade Techstep Sweden AB att de hade blivit en auktoriserad Apple-återförsäljare. Nu breddar det svenska IT-företaget sitt Apple-erbjudande ytterligare genom att inleda ett samarbete med mjukvaruföretaget Jamf Sweden AB. Det amerikanskägda bolaget Jamf är ledare inom enhetshantering av Apples produkter, tillverkar lösningar och utvecklar programvara för att hjälpa företag att lyckas med sina Apple-produkter. Samarbetet gör att Techstep kan erbjuda sina kunder en total enhetshantering och hjälp med till exempel automatisk uppstart av produkter, installation av nödvändiga applikationer och programvara för den aktuella medarbetaren vilket ger en enkel och säker åtkomst. Allt för att företagens anställda ska slippa tekniskt strul och snabbt ska kunna få tillgång till de specifika applikationer de behöver för att kunna genomföra sitt arbete så effektivt och säkert som möjligt. Dessutom blir Techstep nu en ännu tryggare support för IT-avdelningar runt om i landet.

– Vårt gemensamma uppdrag blir helt enkelt att erbjuda ett fulländat stöd för Apples produkter och tjänster. Jamf är störst på marknaden för hantering av Apples tekniska lösningar och vi är en auktoriserad Apple-återförsäljare med mångårig erfarenhet av att implementera säkerhetslösningar och hanteringsverktyg för Apples produkter. Partnerskapet med Jamf gör att vi blir en komplett mobilitetsleverantör som kan anpassa hårdvaran efter den specifika IT-miljön vilket leder till en positivare upplevelse för slutanvändaren. Partnerskapet visar ännu tydligare att vi är en stark spelare att räkna med på den mobila marknaden, säger Bartek Regerqvist.

Underlättar för användare och IT-avdelningar

För att få ut det mesta av Apples produkter krävs det att rätt tekniska lösningar – i form av mjukvara, applikationer och program – finns tillgängliga och kan implementeras på ett korrekt sätt. Många svenska företag är vana att använda Apples produkter, men få leverantörer kan ge den tekniska supporten som krävs för att få ut produkternas fulla potential. Samarbetet mellan Jamf och Techstep ska leda till enklare användning och hanteringar av produkterna, samtidigt som det fyller ett gap på marknaden.

– Resultatet av vårt samarbete blir att kunderna får chans till ett friare och säkrare arbetsliv. Historiskt har det funnits en kunskapslucka i organisationer just när det kommer till Apples produkter som gjort att de inte har varit hanterade eller säkrade på ett korrekt sätt. Techstep är starka på den nordiska marknaden och deras tjänst Flow by Techstep gör det enkelt för våra gemensamma kunder. Det kvittar vilka verktyg de anställda arbetar med – Techstep får det att fungera och det resulterar i ett mervärde för oss, avslutar Ted Sjöbeck, Channel Executive Nordics, Jamf.