Så blir Android enkelt, effektivt och säkert för företaget

Detta är «hemligheterna» som gör Samsung så bra: urvalet av modeller, robust säkerhet och effektiva lösningar för företagsmarknaden.

Vad kan Samsung göra för oss? Det är en fråga vi ofta får från arbetsgivare i både offentlig och privat sektor. När vi måste besvara den på 30 sekunder brukar vi säga att ingen har ett bredare urval av modeller än Samsung, och ingen slår dem vad gäller säker distribution och drift i Android-universumet.

Samsung erbjuder marknadens ledande lösningar för Android-enheter

De som frågar vet som regel att vi på Techstep har åtagit oss att ge kunderna infrastrukturen så att de kan arbeta smartare och mer flexibelt på mobila enheter. Samtidigt skyddar vi sekretess och datasäkerhet på bästa möjliga sätt. Många av dem har erfarenhet av Flow, totallösningen vi har utvecklat för att ge anställda och arbetsgivare en förstklassig mobilupplevelse.

Flow är, kort sagt, en fullt outsourcad drift och förvalting av mobiltelefoner, uppdatering av operativsystem, appar, abonnemang och säkerhet. Här ingår finansiering, försäkring, underhåll och byte av enheterna. Vi konfigurerar enheter, uppdaterar operativsystem och appar och hanterar mobilsäkerheten. Lösningen inkluderar också en molntjänst för hantering av abonnemang, policykontroll och servicehantering. Med en fast månadskostnad per användare blir det enkelt att hantera för både IT och HR i större företag.

Varierat och attraktivt urval av mobiltelefoner

För att detta ska vara attraktivt för anställda och lämpligt för arbetsgivaren finns det några viktiga förutsättningar som måste vara på plats. Här får Samsung väldigt höga poäng. Ingen annan kan till exempel erbjuda ett så stort sortiment av modeller till företagsmarknaden: från enklare modeller till de mest sofistikerade och robusta – så kallade rugged devices. Urvalet gör det enkelt att kombinera företagets ekonomiska och funktionella behov med de anställdas personliga preferenser.

Samsung har dessutom ett enkelt sätt att byta mobil från andra mobilmärken: Samsung Smart Switch. Det behövs bara en kabel mellan en ny och en gammal mobil och du får med dig alla kontakter, e-post och appar – så länge de finns för Android. Det här är en lösning som har visat sig betyda mycket för faktisk och upplevd byteskostnad.

Effektiva och säkra lösningar

Men Samsungs styrka handlar om mer än modeller som gör dina anställda nöjda. Inget större företag idag bör erbjuda sina anställda mobiltelefoner (och prenumerationer) utan att samtidigt anpassa enheterna, kontrollera dem medan de används, uppdatera operativsystemet och programvaran, och hantera säkerheten. Detta är bland de viktigaste egenskaperna för Mobile Device Management (MDM).

Här erbjuder Samsung det vi anser är marknadsledande lösningar för Android-enheter. Framför allt Knox Configure, EFota och säkerheten genom Knox är väldigt hög. Detta är namn på tjänster som är knutna till distribution, drift och säkerhet.

Samsung konstaterar att tre värden ska genomsyra deras mobilupplevelse: den ska vara flexibel, innovativ och säker. När vi ser hur Samsung-mobiler och supportsystem fungerar i praktiken, kan vi tryggt dra slutsatsen att detta är mer än bara marknadsföring. Inom framför allt yrken som är relaterade till transport, hälsa och hantverk, men också traditionella "kontorsyrken", ser vi att appar har inneburit otroligt mycket för både effektivitet, kvalitet och välbefinnande.

Enkelt för företaget, komplicerat i maskinrummet

Det som är lätt för företaget och den anställda är ofta mer komplicerat för backoffice. Finansiering, försäkring, distribution, konfigurationer, uppdateringar, support och livscykelhantering av utrustningen är sju olika exempel på uppgifter som alla kräver en stadig partner.

Kompetens om hur man får till det är viktigt för att kunden ska få en smidig och säker mobilupplevelse. Hos oss handlar det om att kombinera de bästa lösningarna på marknaden – och sedan få dem att spela i samma lag.

Det är detta som finns i Flow. Flow inkluderar dessutom Återtag: säker radering och miljöhantering av mobiltelefoner när de säljs vidare eller återvinns.

Vi kan visa dig hur det fungerar!

Är du nyfiken på att se hur Samsung och Android kan fungera i din verksamhet?
Kontakta oss idag!