Så används den anställdes Mac både säkert och effektivt

Hela förloppet sker faktiskt helt utan handpåläggning från företagets IT-avdelning. Lösningen bidrar till att drastiskt förenkla logistiken och gör det problemfritt för företaget att låta de anställda använda Mac.

EMM är en central del i leveransen, EMM är en förkortning av Enterprise Mobility Management. Enkelt uttryckt är det centraliserad administration av företagets mobila hårdvara. t.ex. av Mac, iPhone och iPad. EMM täcker in hela livscykelhanteringen: Aktivering, drift och uppdateringar, support, enhetskontroll och säkerhet.

Låt oss redan nu klargöra: EMM är inte enbart avsett för Apple-produkter. Dina kolleger kan t.ex. använda Mac som arbetsredskap i kombination med andra operativsystem. EMM kan även användas för mobiltelefoner och surfplattor, här kan du hitta mer information om det.

Hela förloppet sker faktiskt helt utan handpåläggning från företagets IT-avdelning.

Den säkra genvägen för att erbjuda medarbetarna Mac 

Detta är en artikel för dig som har – eller funderar på att införa – Mac i företagets ”ekosystem”. Allt fler företag har fått upp ögonen för vad Mac kan innebära för ”employer branding” och vilka besparingar företaget kan få inom IT-drift.


EMM är en central funktion för säker och effektiv IT-drift när företaget öppnar upp för Mac. Detta är relevant för alla företag och det är i synnerhet aktuellt för dig som vill kunna erbjuda Mac men som inte har kapacitet på IT-avdelningen för att ta det i drift.

Ut ur lådan, direkt in i jobbet

När EMM kombineras med våra övriga tjänster får företaget en heltäckande och säker leverans:

  1. När företaget erbjuder Mac, förbereder vi utrustningen med de program och den säkerhet som företaget förväntar sig.

  2. Vi konfigurerar Mac:arna så att de anpassas efter ert företag med de inbyggda säkerhetsfunktioner som medföljer.

  3. Vi står för logistik till företaget, försäkring och finansiering av era Mac:ar. Så att varje Mac blir en förutsebar månadskostnad per användare.

EMM inkluderar även löpande uppdateringar av utrustningen, reparationer och support.

Om den anställde slutar eller en Mac ska ersättas med en ny tar vi tillbaka utrustningen, raderar allt innehåll och säljer den vidare.

Effektivitet och säkerhet i samma leverans.
I början av den här artikeln pekar vi på olika saker kring hur företaget kan spara pengar på att använda Mac och att det kan göra er till en attraktivare arbetsgivare. EMM från Techstep gör det enkelt, kostnadseffektivt och säkert att använda Mac i företaget. Vi har även lagt in en artikel med fem frågor och svar som vänder sig till IT-chefer.

Är du redo att prata mer om vad Mac och EMM kan innebära för ditt företag?

Kontakta oss