Samsung på jobbet - Mer mobilitet för alla

Vi på Techstep fokuserar på att göra arbetsplatsen mer mobil för alla typer av företag och för alla anställda. Nyligen har Samsung lanserat en nyhet som öppnar upp mobila möjligheter för ännu fler. Titta närmare på de senaste Galaxy-modellerna från Samsung!

Jobba när och var du vill – med den teknik som du gillar bäst. Vi på Techstep är övertygade om att valfrihet när det gäller att välja digitala verktyg ökar medarbetarnas produktivitet, kreativitet och trivsel.

Men inte valfrihet till varje pris: Medarbetarnas val får inte ske på bekostnad av säkerheten. Det ska inte skapa ökad komplexitet för IT-avdelningen generellt och speciellt inte för supporten. Valfriheten bör inte heller vara en kostnadsdrivande faktor.

Mobilitet för mer krävande yrken

Hittills har det varit enklast att ge de bästa mobilitetslösningarna till medarbetarna som använder de mest etablerade mjukvarorna i sitt arbete. Med andra ord: Medarbetarna på kontor har favoriserats, eftersom det har varit enklast.
Vi på Techstep har sett att det mest spännande och ofta mest krävande tillväxtområdena ligger utanför de traditionella ”kontorsjobben”: Piloter, busschaufförer, operatörer, hantverkare, inspektörer, sjukvårdspersonal … Människor som per definition har ett mobilt arbete.

Detta är även människor som i hög grad kan dra nytta av mobiltelefonernas smarta funktioner, t.ex. kamera och GPS. Med snabb tillgång till användbara appar får de även hjälp att utföra arbetet på bästa sätt.

Enkelt och säkert för arbetsgivaren

Människor som är i farten innebär nya och ofta högre krav på mobil säkerhet, t.ex. om enheten blir stulen eller borttappad. Gartner jämför regelbundet den inbyggda säkerheten hos de ledande mobiltelefonerna på marknaden. För tredje året i rad har Samsung Knox utsetts till vinnare.

Säkerhet är även ett resultat av hur arbetsgivare använder och uppdaterar mobilens operativsystem och apparna som de anställda använder. Android Enterprise är helt kompatibelt med Samsungs professionella telefoner. Med Android Enterprise blir det enkelt för företaget att hantera alla appar och skapa en säker avgränsning mellan telefonens privata och arbetsrelaterade innehåll.

Enkel uppdelning mellan privat och yrkesmässig användning

Ibland kan det vara viktigt – och även obligatoriskt enligt lag – att upprätta en säker avgränsning mellan privat och yrkesmässig användning av mobiltelefonen. Exempel på detta kan vara när en läkare tar bilder på en patient och skickar vidare till en expert på ett annat sjukhus för att få behandlingsråd. Dessa bilder får inte riskera att blandas med de privata  familjebilderna.

En tydlig avgränsning mellan privata appar och appar som används i arbetet är även viktigt av rent säkerhetsmässiga orsaker.

Kan anställdas bilder från arbetet blandas med de privata bilderna, t.ex. av patienter eller whiteboards med känslig information? Har du privata appar som kan ”söka” i apparna som används i arbetet? Med Samsungs senaste Galaxy-modeller har du äntligen möjlighet att skapa en privat del i telefonen, som är helt skild från det som du använder i jobbet. Den yrkesmässiga delen kontrolleras och styrs av arbetsgivaren, med förstklassig kryptering och uppdatering av appar.

Nya funktioner med verkligt värde för företaget

Techstep är mycket positiva till alla de möjligheter som Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 innebär och som snart kommer att vara tillgängliga på flera Galaxy-modeller. Detta för att telefonen och de kringliggande systemen uppfyller många av de utmaningar som den mobila arbetsplatsen innebär – framför allt där digitalisering och mobilitet inte har kommit så långt.
samsung-galaxy-s10-plus, @digitaltrends.com

Här följer sex fördelar som anställda och IT-avdelningen kommer att upptäcka när företaget erbjuder Samsung Galaxy S10. 

1. Artificiell intelligens med riktigt värde

Samsung S10 lär sig hur du använder den och anpassar sig efter det. Den registrerar att du startar Spotify så snart du har satt dig i bilen. Eller att du läser nyheterna så fort du har vaknat på morgonen, men inte i bilen. Den praktiska innebörden är att apparna är redo att användas när du behöver dem, men sätts i viloläge och sparar batteri när du inte använder dem.

2. Mycket bra verifiering med fingeravtryck

Samsung S10 har det som vi anser vara marknadens bästa sensor för fingeravtryck, som bygger på ultraljudsteknik som ger ett enastående bra avläsning. Inte ens fett eller smuts på telefon eller fingrar fördröjer upplåsningen. För oss är det av yttersta vikt att bekvämlighet aldrig får ske på bekostnad av säkerhet och vice versa.

3. Marknadens bästa kamera

Kameran i Samsung S10 har världsledande upplösning. När arbetsplatsen blir allt mer mobil ökar betydelsen av att ha en mycket bra kamera, t.ex. när bilder är en viktig del av dokumentation och rapportering. Ju bättre kamera mobilen har desto färre är det som kommer att behöva en specifik kamera för att bara fotografera. Samsung S10 har både vidvinkel och bildstabilisering som verkligen öppnar upp för nya möjligheter inom yrkesmässig användning.

4. Bättre batteritid – även med en tunnare telefon

Långa telefonsamtal, användning av Google Maps och Spotify via Bluetooth-hörlurar … Det finns många appar och aktiviteter som kräver mycket batteri, men med Samsung S10 kan du lugnt använda telefonen hela dagen på jobbet och därefter åka och träna eller ut och festa utan att behöva tänka på batteriet.

5. Smartare laddning

Hur många laddare tar du med dig på resan? Med Samsungs ladd-teknik kan du lägga din smartwatch eller kompisens telefon på din för att ladda. Du behöver bara ha med en laddare!

6. Charmen med skärmen

Större och bättre skärm är inte bara fint när barnen vill se på film på väg hem från träningen. Med Samsung S10 är skärmen så bra att det går bra att delta i Skype- och andra videosamtal via mobiltelefonen. På samma sätt som en bättre kamera förbättrar mobilens betydelse för professionell dokumentation och rapportering ger en bättre skräm ännu bättre möjligheter att se och detaljstudera bilderna.

Kontakta oss så hjälper vi er att välja rätt mobiltelefoner och plattformar som ni bör erbjuda era kollegor!

 

Kontakta oss