Hur mobil är du i ditt arbete?
Många skulle nog säga att de är ganska mobila med motiveringen att man kan jobba var som helst… med hjälp av sin laptop. Men hur ofta har du med dig laptopen tillsammans med de tillbehör som krävs, så som en laddare och kanske en hotspot för internet? Och hur ofta har du med dig din mobiltelefon? Förmodligen hela tiden.

 

Gör "riktigt jobb" på mobilen

Många använder mobilen flitigt i jobbet, men de flesta skulle nog hålla med om att när det kommer till "riktigt jobb", så som att skapa dokument, hantera en full inkorg, skapa presentationer eller jobba i kalkylark, nej då räcker inte mobilen till.

Det är helt enkelt för krångligt att få en enkel översikt på sitt kalkylark och att producera mycket text på en liten skärm, med ett ännu mindre tangentbord. Då väljer man ofta att lägga mobilen åt sidan. 

Det är precis den här utmaningen som Samsung ämnar att lösa med sin teknik Samsung DEX.

Samsung-DeX---Riktigt-arbete-webbSamsung DeX en etablerad lösning

För de allra flesta är DeX ett nytt begrepp, trots att det har funnits överraskande länge.

Den första smartphonen med DeX-funktionalitet var Samsung S8, och sedan dess har tjänsten levererats i samtliga flaggskepps-modeller från Samsung.

DeX-kompatibla modeller på marknaden idag är alla varianter av S10, Note 10 samt Tab S4 , S5e och S6.

Lär dig mer om Samsung Knox
och det mobila kontoret

Vad innebär Samsung DeX?

Mobila enheter är mer kompetenta än vi tror och har potential att användas på fler sätt än vi gör idag. Att svara på några mail och titta på Facebook kräver endast en bråkdel av dess kraftfulla resurser. En modern smartphone börjar helt enkelt närma sig prestandan av en enklare dator.

Så, varför fortsätta att använda smartphonen på samma sätt som när "Snake" var det mest revolutionerade spelet på en mobil enhet?

 

En liten kabel med stor potential

Med hjälp av en smart kabel, en mobil enhet och en digital skärm kan du idag omvandla din smartphone till en mobil arbetsplats. Enkelt förklarat innebär det att du kan skapa en helt vanlig skrivbords-upplevelse oavsett var du väljer att jobba.

Men, det handlar givetvis inte bara om att replikera smartphonens "skrivbord" till en större skärm. DeX-lösningen tar hela användarupplevelsen ett steg längre genom att presentera ett "vanligt" skrivbord, alltså ett användargränssnitt snarlikt det vi är vana vid på våra datorer.

Anpassade appar optimerar användarupplevelsen

Att ringa, skicka sms och ta kort gör du precis som vanligt, samtidigt som du arbetar på den stora skärmen. Du kan till och med använda telefonens skärm som en styrplatta för musen.

Samsung-DeX---Riktigt-arbete---webb-2Fullborda den traditionella dator-upplevelsen

Vill du fullborda den traditionella dator-upplevelsen kopplar du enkelt till en vanlig mus och tangentbord. Eftersom dagens DEX-kompatibla telefoner är utrustade med USB-C, kan du använda samma kontakt som moderna datorer och skärmar, direkt i telefonen.

Steget för att utrusta arbetsplatser med skärmar, möss och tangentbord som kan nyttjas på såväl bärbara datorer som DEX-kompatibla enheter är alltså väldigt kort.

Det spelar inte längre någon roll om du har laptopen eller telefonen med dig till kontoret, du kan jobba lika effektivt på båda, och användarupplevelsen är näst intill den samma.

Samsung DEX definierar det mobila kontoret, enkel att ha med sig, kraftfull att jobba på.


Vill du få en demo av det mobila kontoret?

Lär dig mer om Samsung DeX och få en demonstration av lösningen, fyll i dina uppgifter nedan: