Genom att förse dina anställda med anpassade mobila enheter kommer de kunna göra sitt arbete enklare, mer effektivt och dessutom spara tid. I den här artikeln tittar vi närmare på hur och varför anpassade enheter ger flera fördelar för både arbetsgivare och anställd.

 


Att starta upp en ny enhet innebär ofta att du behöver ange pinkod, lösenkod, kanske till och med mailadress, starta upp appar, få hundra notiser på en gång, känner du igen dig? Det här är nog egentligen mer regel än undantag för många idag men det finns ingen tvekan om att dagens teknik är fantastisk på flera sätt. Bara det faktum att vi med enkelhet kan göra majoriteten av vårt arbete i mobilen underlättar och förenklar vardagarna för många.

Men trots det så finns det tillfällen då tekniken nästan blir överväldigande, den blir snarare en bromskloss istället för något som underlättar och effektiviserar. I dessa situationer kan det vara skönt att istället använda sig av något enklare, något som distraherar mindre men som ändå låter dig dra nytta av effektiviteten i tekniken.

Fördelar med anpassade arbetsverktyg

Med Managed Mobility Services i kombination med Knox Configure kan företag anpassa de anställdas enheter så att de enbart har tillgång till den applikation eller plattform de behöver för att utföra sitt arbete. Det här kallas även för Tailored Tools och kommer med många fördelar.

Först och främst så är det tidsbesparande, eftersom det tar bort “fluffet” runt en vanlig mobiltelefon eller surfplatta. Till exempel i form av notiser som dyker upp i tid och otid eller samtal och sms som “måste” besvaras på stört. Eller det ständigt återkommande “slösurfandet” som är lätt hänt på en vanlig telefon. Alternativt att du ibland behöver bläddra runt bland appar för att hitta den rätta för att göra ett bra jobb. Genom att samla de appar du faktiskt ska arbeta med och dölja alla andra, minimerar du risken för att bli störd av annat vilket resulterar i högre effektivitet för både företag och slutanvändare.

En annan viktig aspekt med arbetsanpassade enheter är att det blir betydligt enklare ur ett supportperspektiv. När alla enheter använder sig av samma konfigurationer och applikationer så kommer majoriteten av supportärenden vara liknande, vilket gör det enkelt för supporten att hjälpa till. Det är också en form av tidsbesparing när de snabbare kan hjälpa till med att lösa ett problem så att den anställda kan komma igång med sitt jobb igen. Att skräddarsy enheter med ett begränsat antal appar minskar även risken för att annat krånglar, eftersom det helt enkelt inte finns så mycket annat som kan krångla än de applikationer som är tillgängliga för användaren. Användarvänlig teknik är avgörande för effektivitet Som sagt, tekniken vi har tillgång till idag är otrolig, ingen tvekan om det. Men när det blir för svårt, krångligt eller rörigt så kommer vi inte använda oss av den på ett sätt som effektiviserar och underlättar för oss, snarare tvärtom. En mobil enhet som fungerar så där och inte alls är användarvänlig kommer vi helt enkelt inte att använda, eftersom det troligtvis finns enklare sätt att göra det vi ska göra på. Låt säga att en snickare behöver tidrapportera sitt arbete mellan två uppdrag men den mobila enhet de har tillgång till krånglar. Den startar inte alltid, den är svår att förstå och allmänt krånglig. Då kommer de istället ta den där omvägen till kontoret för att tidrapportera på sin dator, där det går betydligt enklare. Men i slutändan så tar den där omvägen mycket tid i onödan, bara för att gränssnittet inte är tillräckligt användarvänlig.

Här har skräddarsydda enheter en stor fördel framför “vanliga” telefoner eller surfplattor. Här finns enbart det den anställda behöver, på ett och samma ställe. Inga distraktioner runt omkring och smidig, användarvänlig teknik som gör arbetet enklare och mer effektivt.

 

Techstep_Knox_Configure


 

När ska man kombinera Techstep MMS och Samsung Knox Configure?

Vi skulle kunna säga att Knox Configure passar för alla, men det är inte hela sanningen. De flesta som idag jobbar på kontor är redan till stor del digitala och har rätt förutsättningar för att jobba på språng när det behövs. Samsung Knox Configure vänder sig främst mot företag där majoriteten av de anställda faller under “skrivbordslösa”. Det kan till exempel vara ett stort antal fabriksanställda som enbart behöver ha tillgång till en enda app under sina arbetsdagar. Eller ett transportföretag vars personal enbart är i behov av att kunna rapportera slutförda eller påbörjade uppdrag digitalt eller liknande. Även hemtjänstpersonal är ett bra exempel på anställda som skulle kunna dra mycket nytta av enheter konfigurerade med Samsung Knox Configure. Istället för att åka till kontoret/arbetsplatsen och rapportera in något i en dator, går det snabbt och smidigt att göra via surfplatta eller mobil.

Behöver jag en Managed Mobility Service-leverantör till det här?

Svaret är både ja och nej. Det är ingen omöjlighet att klara av det här själv men som med mycket annat så beror det ibland lite på vad du har behov av. Att införskaffa, och konfigurera surfplattor till 400 fabriksarbetare kan vara något av en utmaning att göra på egen hand.

En annan viktig sak att tänka på är att det kräver expertis för att på bästa sätt konfigurera och hantera de anpassade enheterna. Först och främst så behöver enheterna vara kompatibla med Samsung Knox Configure och det är viktigt att varje återförsäljare har koll på vilka som är kompatibla eller inte. Det krävs också bra koll på hur funktionerna i Knox Configure fungerar i detalj, vilket vissa leverantörer är experter på.

Techstep är en MMS-leverantör och hjälper företag att minska kostnader och IT-komplexitet, öka medarbetarnas produktivitet och tillfredsställelse, samtidigt som vi värnar en hållbar mobil utveckling. Det gör att våra kunder kan känna sig helt trygga med att vi få full koll på hela deras mobila livscykel.

Vi har lång erfarenhet av Samsungs enheter och har experter som är specialiserade på Samsung Knox Configure. Som partner har vi bra koll på helheten och stöttar gärna och kommer med förslag på lösningar som är bäst lämpade för ditt företag och era behov. Vi hjälper till med allt ifrån att välja rätt enheter till ditt företag till att konfigurera dem utifrån era önskemål.

 

Läs mer om Samsung Knox Suite