Centralisera uppdatering av företagets mobiltelefoner och surfplattor

Mobila enheter som inte uppdateras som de ska, verksamhetskritiska funktioner som slutar fungera vid uppdateringar och den enorma tid som måste läggas på att IT-avdelningen ska uppdatera enheter manuellt är tre anledningar till att många företag behöver fundera på en bättre lösning. Här listar vi fem anledningar till att centralisera uppdateringar av företagets mobila enheter. 

Det mobila arbetssätt och de flexibla kontor som många av oss har idag har gjort att kraven på att verksamhetskritiska system och tjänster alltid ska vara tillgängliga ökat. Den mobila enheten är inte längre bara en telefon - den är ett ovärderligt arbetsverktyg som helt enkelt inte får sluta fungera. Många företag väljer därför att investera i mobila lösningar där de får kontroll på hela den mobila livscykeln, så att de alltid kan tillhandahålla säkra och funktionella enheter till sina medarbetare. 

En viktig funktion som ger flera fördelar är möjligheten att styra över och kontrollera hur och när uppdateringar av mjukvara ska ske. I det här blogginlägget tittar vi närmare på lösningen E-FOTA från Samsung och listar de fem främsta fördelarna. 

  • Kostnadseffektivt 

  • Sparar tid till företaget

  • Ökar företagets kontroll över enheterna

  • Ger säkrare enheter 

  • Ger nöjdare medarbetare

1. Kostnadseffektivt

När användare uppdaterar sina enheter för snabbt - innan nya versioner av mjukvaran är kompatibel med verksamhetens jobbapplikationer som innehåller verksamhetskritiska funktioner, finns det stor risk att dessa slutar fungera. Eftersom det inte går att få en uppdaterad enhet “ouppdaterad”, behöver användaren i ett sådant fall skaffa en ny telefon. Om det här scenariot blir verklighet för flera användare på ett och samma företag, så kommer verksamheten oundvikligen att bli lidande. I slutändan kan det här komma att kosta företag väldigt mycket pengar. 

Genom att kombinera Managed Mobility Services från Techstep med en lokal administratör för E-FOTA minskar helt enkelt risken för att verksamheten stannar upp då verksamhetskritiska moment kan fortgå som vanligt. Det minskar i sin tur det ekonomiska svinnet för företaget. Ett förslag är att se till att varje enhet uppdateras under natten, utan att användaren ens märker att det sker. Då försvinner risken helt för att verksamheten eller användaren påverkas. 


2. Sparar tid till företaget 

Att låta en administratör på företaget sköta alla uppdateringar centralt sparar tid och resurser ur flera perspektiv. Dels slipper användarna lägga tid på att vänta medan uppdateringar sker under arbetstid, vilket i slutändan gör att verksamheten inte upplever några onödiga avbrott. En annan fördel är att det administrativa arbetet för IT-avdelningen minskar avsevärt.

Anpassa den mobila enheten inte tvartom


Låt säga att ett företag som har 200 anställda jobbar med anpassade/nischade mobila enheter och att alla anställda behöver gå till IT-avdelningen för att uppdatera sina mobiltelefoner eller surfplattor. Det kommer ta otroligt mycket tid. Utöver att en anställd ska ta sig dit, kanske uppdateringen tar en timme och sedan ska enheten lämnas tillbaka. Här finns det stora besparingar att göra när det kommer till både tid och pengar. 

3. Ökar företagets kontroll över enheterna

När beslutet kring uppdateringar sker centralt så ökar företagets kontroll över de mobila enheterna, eftersom administratören via verktyget får full koll över vilka mobiler och surfplattor som är uppdaterade och när den har skett. Det här gör att man kan känna sig trygg med att de anställda alltid har tillgång till de senaste funktionerna och kanske framför allt - har tillgång till den senaste säkerhetsnivån. 

4. Ger säkrare mobiltelefoner och surfplattor 

Nya uppdateringar av mjukvara innehåller ofta funktioner som täpper till eventuella säkerhetshål i tidigare versioner. Trots det är det alldeles för många som inte prioriterar att uppdatera sina mobila enheter när de själva ansvarar för det. 

Ibland kan det bero på att en uppdatering tar tid. När du är mitt i ett bra flow på jobbet och “din enhet är redo att uppdateras” ploppar upp på mobilskärmen är det därför väldigt enkelt att välja “påminn mig i morgon”. Nästa dag blir du mycket riktigt påmind och väljer återigen att skjuta på uppdateringen. Och så går dagarna… Känner du igen dig? Det som många kanske inte tänker på i dessa fall är att enheter som väntar på uppdateringar som läggs på hög, kräver ännu längre tid för att uppdateras när du väl trycker på “uppdatera nu”. 

Den här “ignoransen” av uppdateringar gör framför allt att de mobila enheterna blir tekniskt osäkra över tid. Det leder i sin tur till att enheterna är öppna för potentiella hot, något som de flesta företag vill undvika. Genom att företaget sköter alla uppdateringar centralt slipper både arbetsgivare och användare oroa sig för att enheterna inte är uppdaterade med de senaste säkerhetsnivåerna. 

5. Ger nöjdare medarbetare 

Det finns flera anledningar till att Managed Mobility Services i kombination med Samsung Knox E-FOTA ger nöjdare medarbetare. Först och främst så behöver användarna inte ta egna beslut kring om enheter ska uppdateras eller inte - ett beslut som faktiskt ibland kan vara svårare än det låter. En företagstelefon kan meddela att det finns tillgång till en uppdatering, varpå det kan klia lite i fingrarna att bara trycka uppdatera - för vem vill inte direkt ha tillgång till det senaste idag?

Risken med att uppdatera till en ny version av mjukvara för fort är att vissa appar ännu inte har optimerats för den uppdaterade versionen. I värsta fall innehåller dessa appar verksamhetskritiska funktioner som absolut inte bör sluta fungera. Genom att administratören på ett företag sköter det här slipper de anställda oroa sig eller ens tänka på om deras enheter är uppdaterade, tillräckligt säkra eller att råka göra en inställning som påverkar verksamheten. 

Centraliserade uppdateringar med hjälp av en extern leverantör 

När du väljer en Managed Mobility Services-lösning av oss på Techstep så kan du alltid känna dig trygg med att Techsteps konsulter har goda kunskaper i tjänster såsom Samsung E-FOTA. Vi hjälper till med att implementera lösningen, informerar om vilka uppdateringar som är tillgängliga och hur du sköter dem på bästa sätt. E-FOTA kan kopplas ihop med befintliga MDM-system och vi hjälper dig genom hela den mobila livscykeln om du önskar. 

Av erfarenhet vet vi att det är ganska lätt att förse sina medarbetare med mobila enheter, men det är en helt annan sak att levererar rätt appar och tjänster, i rätt tid och till rätt enhet, utan att det ställer till problem för slutanvändaren. Att satsa på en MMS-lösning minskar inte bara den interna administrationen, den ger också ger verksamheten full koll på vem som har vad och minskar risken för att verksamhetskritiska funktioner inte fungerar. 

Läs mer om Samsung Knox Suite