2021 - från hemmakontor till överallt-arbete

Hemmakontoret var bara början: För varje anställd som arbetar vid ett "skrivbord" finns det fyra medarbetare som sällan eller aldrig gör det. År 2021 är det deras tur.

Det finns flera goda skäl att glömma 2020, men vi kommer fortfarande ihåg det som "hemmakontorsåret".

Många tillbringade mycket tid på att ge mängder av kontorsarbetare applikationer, utrustning och system-tillgång så att de kunde sitta hemma och arbeta som om de satt vid sina skrivbord på kontoret. Men så många som 80 procent av den globala arbetskraften arbetar sällan eller aldrig vid ett "skrivbord". De kallas "The Deskless Workers", och som grupp har de traditionellt varit åsidosatta när det gäller investeringar i bra IKT-lösningar.

Nu när världen ser fördelarna med teknik som gör det möjligt för kontorsanställda att utföra sina uppgifter var de än är, är nästa logiska steg att noggrant titta på hur arbetsdagen för den "skrivbordslösa" delen av arbetskraften kan förbättras och förenklas. Det innebär att ge dem mer mobil teknik som kan passa in i deras arbetsprocesser - och ändra dessa processer så att de samspelar med tekniken och hjälper medarbetarna att utföra sitt arbete ännu bättre. Läs mer om den digitala arbetsplatsen här.

Många har redan tydliga planer: 8 av 10 företag säger att de vill öka sina investeringar i smartare hantering av Android- och iOS-enheter, så kallade Managed Mobility Services. Enligt dessa företag kommer ökningen i genomsnitt bli så mycket som 31%. De syftar till att öka anställdas effektivitet och produktivitet, ge dem mer utrymme att fokusera på kunderna och öka medarbetar-nöjdheten. Nöjdare medarbetare ökar trivseln på företaget och skapar mer tid för kunder och kärnverksamhet.

Arbeidsfolk ute

DESKLESS WORKERS: Fyra av fem anställda arbetar sällan eller aldrig bakom ett skrivbord. 2021 kommer mycket att handla om att ge dem bättre verktyg och lösningar för att göra sitt jobb.
Företag som väljer Managed Mobility Services väljer också en genväg för att uppnå dessa fördelar. I stället för att spendera flera år på att försöka och misslyckas med att bygga en enhet som kan få tekniken i händerna på de anställda, köper de hela tjänsten från en leverantör som redan har gjort detta för några av Sveriges mest kända företag. Det ger enklare administration, lägre kostnader och tydliga miljöfördelar - samtidigt som medarbetarna får frihet att välja egen utrustning. Kort sagt, allt som behövs för att ge anställda en enklare, mobil arbetsdag 2021.